sunnuntai 15. helmikuuta 2015

Urheilua, koiria ja urheilukoiria

Urheiluhullussa perheessä koiratkin ovat urheiluhulluja.
(Myönnetään, että onhan ne vähän hulluja muutenkin.)

Kaikki itseään kunnoittavat ihmiset (ja koirat) vannovat terveellisten elämäntapojen nimeen. Toinen mantra tuntuu olevan kokonaisvaltainen hyvinvointi. Miten ne näkyvät urheilukoiran elämässä?

Lenni ja Iiro venyttelevät päivittäin omatoimisesti, jopa useita kertoja päivässä. Ne syövät terveellisesti ja juovat, tai ainakin pissaavat, pari litraa vettä päivittäin. Hyvät yö- ja päiväunet ovat tärkeät ja nämä sankarit nukkuvat vähintäänkin tarpeeksi. Lisäravinteet ovat käytössä ja lihasta kasvatetaan, milläpä muulla, kuin protskupitoisella murkinalla. Rahkaa vai possunkorvaa, sama se. Vitamiinishotteja otetaan säännöllisesti ja vihersmoothiet Lenni pyöräyttää aaamupalaksi tassunkäänteessä. Iiron kurkut ja banaanit eivät ehdi blenderiin, sillä Iiro rouskuttelee ne sellaisenaan. Raakaruoka on muutenkin näiden urheilijoiden mieleen ja niinpä kanankaulat ja jauhelihat nautitaan raakana. Arvokkaat vitamiinit täytyy imuroida partaan siltään, ilman kuumentamista ja sen myötä vitskujen tuhoutumista.

Tämä on tiedettä, tietenkin. Urheilu on vakava asia ja siihen täytyy suhtautua tosissaan, muuten ei tule tuloksia, sanoo valmentaja.

Valmentaja, eli perheenpää, istuu sohvalla ja vetää suklaata. Elämä ei ole reilua, ei.

Urheilukoirat tarvitsevat urheilun vastapainoksi myös kehonhuoltoa. Tärkeä osa kehonhuoltoa on säännöllinen hieronta. Kuka tahansa ei näitä sessuja pääsekään hieromaan, siihen täytyy olla totta kai URHEILUkoirahieroja. Ja valtakunnan paras luonnollisesti.

Jälkihoitoa annetaan Back on track -loimella, joka vilkastuttaa verenkiertoa ja huoltaa lihaksia säännöllisessä käytössä. Sen on todettu vähentävän myös tulehduksia.

Ja kun kisakausi taas alkaa, niin solarium tai suihkurusketus näyttää hyvältä kääpiöatleetin päällä. Ai, olikohan tuo jo vähän liikaa? Otetaan sana kääpiö pois. Iiro ja Lenni ovat atleetteja.

Aaaaaaaaaaaahh!


Ai! Ai! Aijai! Ei kommentteja:

Lähetä kommentti