tiistai 6. tammikuuta 2015

His Royal Highness King Lenni

Iirosta on ollut tässä blogissa paljon juttuja. Syykin on selvä. Iirolle sattuu ja tapahtuu. Tai oikeastaan, Iiro saa aikaan sattumuksia ja tapahtumia. Iiro touhuaa kaikenlaista ja aina sata lasissa. Rapatessa roiskuu, tuumii Iiro, eikä anna sen haitata. Yksi Iiron lempinimi onkin "Löyhäpäinen Vöyhäke", joka kyllä sanotaan suurella hellyydellä.  Iiro on vilkas, suorastaan höselö eikä järki päätä pakota. Iiron aivot on kuin lasten kuulapeli: yritäpä saada  se pikkuinen kuula (=herne) osumaan edes johonkin reikään.

Lenni on puolestaan luonteeltaan hyvin rauhallinen ja harkitseva. Se istuu ja odottaa kaikessa rauhassa, vaikka puoli päivää, jos on tarpeen. Lenni ei turhista hötkyile. Lenni on käytökseltään niin arvokas, että se on saanut lempinimen kuningas Lenni. Lenniä ei pikku asiat hetkauta. Se saattaa vilkaista kulmiensa alta, mitä maailmalla tapahtuu, mutta on kuitenkin sitä mieltä, että loppujen lopuksi maailma pyörii hänen ympärillään. Lenni ei lenkillä alistu isommillekaan koirille. Lenni myös kuvittelee päättävänsä minne mennään ja kulkee porukan keulassa pää ylväästi korkealla. Lumeen tai veteen kuningas Lenni ei astu, vaan odottaa palvelusväen nostavan Hänen Korkeutensa hankalan kohdan yli. Jos palvelusväki ei kanna, niin sieltä ylpeän kuoren alta paljastuu...

Jäyhä Jöpöttäjä   (sukua Aku Ankan Jäyhälle Jököttäjälle)

Tästä en liiku.


En voi kävellä,  liikaa lunta.


En tule, siellä sataa.

En ainakaan katso kameraan.

En tule, liian kylmä.

Sillä jos homma ei toimi, niin Lenni ottaa jöpötysilmeensä ja -asentonsa ja sitten viimeistään on kaikille selvää, kuka täällä määrää. Lenni ei kävele metriäkään, jos jokin asia on pielessä. Mikään ei ole niin jääräpää, kuin vakaan päätöksen tehnyt kääpiösnautseri.


1 kommentti: