sunnuntai 25. tammikuuta 2015

Saammeko esitellä?

Marssitetaanpa loputkin laumasta estraadille eli täältä tulevat Iiron lempilelut:

Herra Fredriksson, osa yksi eli pää.

Loput Herra Fredriksonista eli peräpää.


Herra Fredriksonin edeltäjä oli puolestaan Herra Kettunen. Herra Kettunen kuoli karmaisevalla tavalla agilityharjoituksissa ja on jo haudattu. Hänestä ei valitettavasti jäänyt jälkipolville edes valokuvaa.

Oikeastaan Rudolf Svensson oli Iiron ensimmäinen pupukaveri, mutta sekin raukka menetti henkensä traagisessa onnettomuudessa. Rudolf saattoi kyllä lavastaa kuolemansa, sillä hyvin saman näköinen loikkija bongattiin myöhemmin loikkimassa hiihtohissin alapuolella Schladmingissa, Itävallassa. Mainittakoon vielä, että Rudolf ja Fredrikson olivat serkuksia.Kananen (sukupuolineutraali) menetti molemmat jalkansa niinikään agilityharjoituksissa mutta onneksi kätevä, käsitöihin erikoistunut, emäntä suoritti kirurgisen toimenpiteen ja ompeli jalat paikoilleen. Ne taisivat kylläkin mennä väärinpäin. Ei siis kannata haaveilla uudesta urasta kirurgina. Agilityä harrastaa myös pesukarhu, jonka vatsa on jo revennyt liian kovasta vauhdista.Apina ja Pupu 3 ovat vielä ihanan puhtoisia, sillä ne asustavat toistaiseksi eteisen kaapissa. Ne eivät ole vielä päässeet Iiron "hellään" hoitoon muuta kuin vahingossa, jos kaapin ovi on unohtunut raolleen.

Nämä hauskat muoviset vinkulelut viihdyttävät perhettä aina silloin kun televisiosta tulisi hyvää ohjelmaa. Perheenpää haluaisi katsoa urheilua, emäntä taas musiikkiohjelmaa. Iiron mielestä vinkulelulla on kaikista kaunein ääni ja Iiro äänestää ne jatkoon ilta toisensa perästä. Perhe äänestää ne kaapin päälle jäähylle ihan  yhtä ahkerasti.

Lisäksi Iiron laajaan lelukaartiin kuuluu vielä muutama muu eläinkunnan edustaja. Niillä ei ole nimiä, sillä "pappimme" on kasvanut yli kaikkein innokkaimmasta nimeämisiästä. Kaikki Iiron ystävät ja omat 36 unikaveriaan kastoi nimittäin perheen kuopus, Janne Janatuinen. (Tunnetaan myös nimillä Koikkaloikkanen ja Pimpulavaari.) Niinpä loput kaverit joutuneet tyytymään niinkin tylsiin nimiin kuin Krokotiili ja Kissa.  Jannen ansiosta Iiron ensimmäiset kaverit saivat varsin mukavat ja kuvaavat nimet. Vähän huonommin kävi isoveljelle, jonka lempinimeksi tuli Mursunmuna ja Linnunromuaivo. Ja Mursunmunan paras kaveri on tietenkin Peruna.


Kissoille kyytiä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti