lauantai 21. marraskuuta 2015

Haasteellinen homma

Stressaajan koirablogi sai Liebster Award -haasteen. Aatu-hauva laittoi haastetta tulemaan, kiitos Aatu ja sihteeri! ”Liebster awardin idea on uusien ja tuoreiden blogien löytäminen ja se, että pienemmätkin blogit saisivat näkyvyyttä. Liebster Award annetaan bloggaajalta bloggaajalle.”

Säännöt:

1 Kiitä sinut haastanutta bloggaajaa ja linkitä hänen blogiinsa.
2 Vastaa sinut haastaneen bloggaajan 11 kysymykseen.
3 Nimeä ja linkitä 11 Liebster Awardin ansainnutta blogia, jolla on alle 200 seurajaa.
4 Keksi 11 uutta kysymystä nimetyille blogeille.


Aatu esitti meille seuraavat kysymykset:


1 Missä teidän perheenne koirat nukkuvat yönsä?

Molemmat koirat nukkuvat omissa sängyissään. Tai sitten toistensa. Lenni on vallannut nimittäin Iiron pedin. Lenni on vuosikaudet karttanut donitsi-mallisia petejä, sillä pikkupentuna se innostui nylkyttämään petiään niin kovasti, että satutti siinä touhussa itsensä. Vasta nyt kypsillä kymmenillä donitsin pyöreät ja pehmeät muodot ovat alkaneet uudestaan viehättää, sillä seurauksella, että Iiron donitsi on nyt sitten Lennin. Lennin divaani jäi Iirolle. Joka ikinen ilta meillä nähdään sama näytelmä: Lenni menee makkariin ja kävelee suoraan Iiron pedille. Iiro tulee perästä, katsoo omaa petiään kaipaavasti, jossa Lenni on jo nukkuvinaan, ja hieman alistuneesti kääntyy pois ja käpertyy pieneksi keräksi Lennin divaanille.

2 Mistä leluista teidän perheenne koirat tykkäävät eniten?

Lenni ei perusta juurikaan leluista. Kotona lelut saavat lojua lattialla, ne eivät kiinnosta juurikaan. Lennin mielestä ihaninta on varastaa sukkia tai alushousuja ja kuskata niitä olohuoneen pöydän alle.

Iirolla on oma rrrrrakas päätön Fredrikson. Fredrikson oli joskus "eläessään" pupu, silloin kun sillä oli vielä pää ja muut ruumiinosat. Sitä pitää nuutata ahkerasti ja pitkin päivää. Kun perhe palaa töistä/koulusta kotiin, niin Iiro tulee ensin ovelle vastaan, sitten lähtee kovaa vauhtia hakemaan Fredriksonia ja tulee sen kanssa uudestaan ovelle. Saapujan tehtävä on ottaa Fredrikson Iiron suusta, ihailla sitä arvostavasti ja antaa se heti takaisin Iirolle.
3 Mitä teidän perheenne koirat harrastavat?

Tämä on helppo! Nukkumista ja syömistä pääasiassa. Ulkoilua ja tyttöpissojen haistelua. Mamman kanssa Lenni treenaa tällä hetkellä rally-tokoa ja Iiro agilityä. Joskus muinoin molemmat koirat harrastivat kauneuskilpailuja, mutta ne ovat jääneet jo vähemmälle.

4 Miten teidän perheenne koirat ovat saaneet kutsumanimensä?

Lenni sai kutsumanimensä ajomatkalla Kajaanista kotiin. Pienenpieni sisupussi näytti luontonsa jo matkalla ja pureskeli terävillä naskaleillaan emännän turvavyötä sen minkä kerkesi. Matkan aikana siinä perheenpään kanssa maisteltiin erilaisia nimiä alkaen Charliesta (liian hankala ääntää pakkasessa) päättyen Viliin (liian tavallinen). Jossain kohtaa matkaa se sitten kolahti: emännän sylissä siinä vaiheessa umpiunessa nukkuva pikkuinen on Lenni. Se nimi tuntui heti omalta.

Iiro sai nimensä ennen kuin meillä oli edes tietoa toisesta koirasta. Aluksi Iiro oli siis emännän mielikuvituskaveri! Emäntä alkoi sitten vain höpötellä ääneen, että pitäisi saada yksi pieni pippuri meidän perheeseen. Iiro tuntui oikealta nimeltä pienelle pippuripojalle. Sitä kun tarpeeksi hoki, niin toive toteutui. Kasvattaja-Anne oli päättänyt hankkia jalostuskoiran ja tarjosi yhteisomistuskoiraa meille. Ja niinpä Iiro oli löytynyt.

5 Onko teidän laumanne pomo koira vai ihminen? Kuka?

Haa! Vielä helpompi kysymys! Todellinen pomo ja koko lauman johtaja on tietenkin emäntä.Ei epäilystäkään! (Perheenpää saa olla siinä luulossa, että hän on perheenpää. Asian oikea laita valkenee varmaan hänelle jossain vaiheessa.)

6 Mikä on teidän perheenne koirien lempiruoka?

Lasketaanko lempiruoaksi myös puruluut ja herkkupalat? Tähän on nimittäin tosi vaikea vastata yksiselitteisesti. Lenni ja Iiro saa päivästä toiseen ja vuodesta toiseen melkolailla samanlaista huttua; tuttua ja hyväksi havaittua nappulaa riisin tms. kera aamulla ja raakaa lihaa, puuroa tms. kasvissoseen tai hedelmien kanssa illalla. Ruoka on aina hyvää ja sen kimppuun täytyy suorastaan hyökätä, kun lupa syömiseen on saatu. Mutta ehkä erikoisherkkua on makkara, koska sitä saa niin hirveän harvoin. Yleensä se on ollut treenipalkkana eikä siis ihan ruokana. Kuivattu broilerinfile on myös herkkua.

7 Mitä tekisit mieluiten huomenna?

Lähtisin katsomaan juniorin jalkapallopeliä. Mutta koska matka on liian pitkä, enkä sinne pääse, niin toiseksi parhain vaihtoehto on nukkuminen ja laiskottelu. Pojan hyvällä kaverilla Eetulla oli lapsena huippuilmaus asialle: kalsaripäivä. Silloin ei poistuta kotoa eikä kalsareista luovuta.

8 Miten teidän perheenne koirat matkustavat?

Riippuu siitä, minne ollaan menossa ja millä kokoonpanolla. Jos autossa on tilaa kahdelle häkille, niin kumpikin koiruli matkustaa omassa häkissään. Jos taas tilaa ei ole häkeille, niin Lenni matkustaa emännän jalkatilassa ja Iiro takapenkillä poikien välissä. Tästä on vielä yksi variaatio olemassa, nimittäin Iiro häkissä ja Lenni jalkatilassa. Kaikki riippuu siis matkalaukkujen määrästä.

9 Kiinnostaako kaverikoiratoiminta?

Kyllähän se kiinnostaisi, mutta näistä kahdesta hepusta ei taida olla siihen hommaan. Lenni on kaikille ystävällinen mutta kommunikoi murisemalla, joten jotkut saattavat luulla sitä vihaiseksi. Syliin nostamisesta Lenni ei välitä pätkääkään. Iiro on taas arkajalka, eikä tykkää siitä, että vieraat (varsinkaan lapset) lähestyvät sitä. Pelottavia on myös kaikenlaiset kulkuvälineet; rollaattorit, pyörätuolit jne. Joten no way.

10 Tykkäävätkö perheenne koirat lumesta?

Miten sen nyt ottaa. Lumi on ihan kivaa niin kauan aikaa kuin se pysyy maassa. Tassuun, mahaan ja partaan tarkertuva lumi on pyllystä. Lenni ei voi kävellä, jos lumi tarttuu karvoihin. Iiroa se ei haittaa niin paljon.

11 Milloin teille tulee uusi koira?

Oi ja voi! Sen kun tietäisikin. Kyllä se tulee, enemmin tai myöhemmin. Perheenpää on ilmoittanut, että ei tule enempää koiria, mutta se ei vain tiedä vielä. Kts. kysymys 5. ;0)

Fatalisti emäntä uskoo, että oikea koira tulee oikeaan elämäntilanteeseen.
--------------------

Haastetaanpa sitten seuraavat blogit:

Ruma pieni talo

Terrieripojat ja paimentyttö

Näistä olisi mukava kuulla uusimpia kuulumisia!

Lisäksi aktiivinen blogi Kolmiokorvat

Koirablogeja en taida muuten tähän haastaa, koska haaste näyttää kiertäneen jo kaikki seuraamani blogit. Mutta ottakoon kopin ken tahtoo!


Kysymykset:

1. Millaisia blogeja seuraat?

2. Mistä keksit aiheet blogiteksteihisi?

3. Mistä unelmoit tällä hetkellä?

4. Jos voisit muuttaa jotain, mitä se olisi?

5. Mikä on halvin hupisi?

6. Mistä et voisi koskaan luopua?

7. Jos saisit haastatella blogiisi jotain kuuluisaa henkilöä, kuka se olisi?

8. Maailman turhin asia/esine on...?

9. Mikä vie tällä hetkellä eniten aikaasi?

10. Mikä on parasta bloggaamisessa?

11. Minkä kysymyksen haluaisit esittää itsellesi? Saat myös vastata kysymykseesi.

4 kommenttia:

 1. Olen vakuuttunut siitä, että Lenni ja Iiro ovat käppänöiden parasta A-luokkaa, kuten minäkin. Sihteeri komppaa ( se ei huomannut, että pistin itsenikin A-luokkaan).

  VastaaPoista
 2. Kyllä olet ihan oikeassa! Olette kaikki todellakin parasta A-luokkaa... = D

  VastaaPoista
 3. Kiitos, sain haasteesi vastaan. Mutta tiedätkö mitä - sen jälkeen, kun olin julkaissut kommenttisi, se vaan hävisi eikä löydy mistään. Mutta on siis julkaistu ja huomioitu eikä sensuroitu.

  VastaaPoista
 4. Hih! Se päätti kadota... Mutta kiva että haaste tuli kuitenkin perille!

  VastaaPoista