maanantai 9. marraskuuta 2015

Lenni rallikuskina

Hupsista heijaa! Onpas blogin edellisestä päivityksestä vierähtänyt hieman aikaa. Onko elämä ollut niin kiireistä, ettei tänne ole ehtinyt kirjoittamaan vai olisiko niin, että stressaajan itseilmaisun tarve on päässyt vähenemään? Hyvin luotettava lähde (horoskooppikirja) sanoo nimittäin niin, että leijonilla on erittäin voimakas itseilmaisun tarve. Saattaahan se kyllä olla niinkin, että itseilmaisua on tullut harrastettua enimmäkseen kotosalla. Ilmankos perheellä niin ovat korvat punoittaneet...

Eipä toisaalta ole mitään erikoista tapahtunut, mistä olisi voinut jotain kertoa. Normisettiä: töitä, harrastuksia ja kotihommia. Lenni on ollut kotimiehenä, kun Iiro on päässyt aksailemaan. Muutamissa kisoissakin on käyty hakemassa kokemusta, mutta aika vähiin ne on jääneet. Viikon ainutta vapaapäivää ei raaski käyttää siihen, että kampeaa ylös pehmoisesta pedistä ja armaan kainalosta kuuden aikoihin ja hyppää auton rattiin seiskalta, vain todetakseen myöhemmin, että koko päivä meni ja tulipa taas kolme hyllyä ja 250 kilometriä ajoa.

Mutta tänään on kaikki tosin. Lenniäinen aloitti uuden harrastuksen, rally-tokon. Voi jee, mikä riemu, kun Lenni pääsi pitkästä aikaa yksin hallille, ilman sitä iänikuista iilimatoa, mukana roikkuvaa peräpukamaa eli Iiroa. Ettäs osasi joku olla polleana ja rinta rottingilla. Lennin olemuksesta näki jo kaukaa, että kingi on palannut!

Rally-tokossa tehdään erilaisia temppuja radalla olevien kylttien mukaan. Useimmat liikkeet ovat tokosta tuttuja; mm. seuraaminen. Sitten siihen on lisätty muita hauskoja liikkeitä esim. pyörimisiä ja pujottelua. Välillä ohjaaja tekee liikkeen ja koira saa istua tai maata paikallaan. Nolottaa ihan tunnustaa, mutta ensin kävi mielessä että "istu, kierrä koiran ympäri" tarkoittaa, että ohjaaja mätkähtää takalistolleen ja hiissaa sen koiran ympäri. Onneksi ei ehditty kokeilla, ennen kuin oikea suoritus näytettiin. Muuten olisi nähty ensimmäistä kertaa tokohallin historiassa hämähäkki- tai rapukävelyä.

Saa nähdä, miten Lennin rallit jatkossa sujuvat. Kaasuttelun se poika osaa jo entuudestaan, valitettavasti.  Välillä koko perhe pakenee yökkien huoneesta ja tempoo kaikkia ovia ja ikkunoita auki. Äijässä on potkua, vaikka ikää onkin. Kartturi saattaa olla jatkossa pihalla, sillä kylteissä on pari tooosi pahaa. Käänny vasemmalle ja käänny oikealle. Tätä ei perheenpää usko, mutta ekalla kerralla menivät suunnat ihan oikein. (Selitys: niissä kylteissä on myös nuolet!)


Harkkojen jälkeen on tärkeää rentoutua kunnolla. 4 kommenttia:

 1. Kivaa, kun löytyi Lennille sopiva harrastus. Kyllä olisi varmaan meidän äippä mennyt maihin tuon maahan-kyltin kohdalla ja yrittänyt sitten kieriä koiran ympäri. Olisi siinä saanut meikäpoika hävetä silmät päästään, ja nosturi olisi tarvittu sen pystyyn nostamiseen.
  Sihteeriltä rapsutukset koirille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aatun blogissa on haaste sinulle. Mutta älä kuitenkaan siitä stressaa.

   Poista
  2. =D
   Rapsutukset ovat menneet perille!

   Poista
  3. Ja kiitos haasteesta! Otetaanpas se työn alle...

   Poista